torstai 15. syyskuuta 2011

Pieneläintuhkaamo Korvenlehto

Pitkän uurastamisen ja satojen paperiasioitten pyörittämisen jälkeen meillä on valmista. Avasimme pieneläintuhkaamon tähän kotitilallemme! :)
Toiminta periaatteessa on nyt jo virallista ja tarpeen mukaan käynnissä, mutta mainokset ja esitteet sekä osa uurnista yms. vasta tuloillaan, joten minun "palkattu" työni alkaa vasta ensi kuun alusta tässä.
Mikahan se meillä se virallinen yrittäjä on, mä olen vaan töissä täällä. ;)

Kotisivuja ei vielä ole, tullaan ne toki kyllä tekemään lähiaikoina, mutta näin alkuun tietoja ja kuvia uurnamalleista löytyy facebook-sivulta: www.facebook.com/pages/Pienel%C3%A4intuhkaamo-Korvenlehto/269291333088568  tai jos tuo linkki nyt ei toimi niin sitten ihan yrityksen nimellä..


Jännittävää tavallaan tällainen uuden aloittaminen. Ja ihanaa ja inspiroivaakin, vaikka aihe toisaalta onkin vähän surullinen ja synkkäkin. Ja vaikka asiakkaita toivookin tulevan paljon, niin "tervetuloa sitten meille"- toivotus on tällä alalla aika korni, eikä varsinkaan tuttuja soisi näkevän työasioissa hirvittävän usein.. Ihan siitä syystä että tunteet ovat varmasti pinnassa, ja tutun koiran tai kissan tai minkä tahansa lemmikin kuolema koskettaa aina syvemmin kuin tuntemattoman. Ja tuntematontakin olen ihan helposti pystynyt itkeskelemään. 
Mutta onhan se silti hyvä, että eläinystäviemme aivan viimeistäkin matkaa nykyään ajatellaan niin paljon, että tällaisia tuhkaamolaitoksia perustetaan ja ylläpidetään.

Monikaan ei haluaisi sitä rakasta lemmikkiään haudata ehkä väliaikaisen asunnon pihaan. Kerrostalossa asuvilla ei välttämättä ole mitään paikkaa minne haudan voisi kaivaa, metsään haudatessa on sekin riski, että joku muu eläin sen haudan kaivaa auki ja joku ei vain halua haudata, vaan tahtoo muuten vain säilyttää tuhkan kauniissa uurnassa. Tai sirotella tuhkan useampaan eri paikkaan.

Meillä kävi onni uurna-asiassa siinä, että ystävällämme on kädentaitoja sen verran, että hän tekee meille puiset uurnat. Tällä hetkellä on saatavilla muutamaa kokoa ja väriä ja mallia, mutta tuotekehittelyä suoritetaan toiveiden mukaan. Eli jos joku tahtoo lemmikilleen jonkun tietynlaisen uurnamallin tai erilaisen värin, niin kannattaa kysyä. Uskon että aika monenlaista pystytään toteuttamaan kyllä. :)

Keraamisia uurnia sekä pahvisia on tilattu. Ja jos tästä oman kunnan alueelta löytyisi joku savitaitaja, niin ottaisin mieluusti niitä keraamisia versioitakin "oman kylän tekijältä", jotta saataisiin niitä töitä pidettyä täällä omilla nurkilla. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti